Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Stockholm Valiliği İl Genel Meclisi'nin geçen hafta başlattığı yardım kampanyasına, İsveç Diyanet Vakfı ve Sosyal İşler Din Hizmetleri Müşavirliği bağışta bulundu.

İsveç Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Fazlı Arslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, korona kriziyle canla başla mücadele eden İsveç yetkililerinin çağrısına ufak bir katkı sunmak istediklerini ve  kampanyaya destek verdiklerini açıkladı.

Stockholm Valiliği İl Genel Meclisi'nin başlattığı yardım kampanyasını anlamlı bulduğunu söyleyen Arslan, 'Bir ülkenin zengin olması yardım kampanyası başlatmayacağı anlamına gelmez. Olağanüstü krize karşı millet ve devlet kaynaşması için böyle kampanyalar düzenlenebilir. Stockholm Valiliği de güzel bir inisiyatif almış tebrik etmek lazım'' ifadelerini kullandı.

İsveç'te yaşayan Türk vatandaşlarının hassasiyetleri doğrultusunda böyle bir yardım yaptıklarını aktaran Arslan, ''İsveç'te korona salgınından etkilenen Türk vatandaşlarımızda var. Bazıları yoğun bakımda yatıyor, vatandaşlarımızın tedavisi ile gece gündüz olağanüstü bir çaba ile ilgileniliyor. Bizde vatandaşlarımızında hassasiyetlerini gözeterek korona salgınıyla mücadele eden sağlık kurumlarına Stockholm Valiliği aracılı ile bu yardımı uygun gördük'' dedi.

Arslan, İsveç'te koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının ailelerine başsağlığı, tedavi görenlere de acil şifalar diledi.

Stockholm Valiliği İl Genel Meclisi geçen hafta korona krizi nedeniyle hastanelerde ekipman eksikliğine dikkat çekerek, ''Sağlık malzemesi ve maddi yardım bağış kampanyası başlatmıştı. İsveç devlet televizyonu SVT ile devlet radyosu SR'de korona krizi için farklı bir yardım kampanyası başlatarak halktan bağış yapmalarını istemişti.

Editör: İsveç Gündemi