İsveç'te giderek artan uyuşturucu kullanımı endişe vermeye devam ediyor. 

Son yıllarda artan uyuşturucu kullanımı, çete çatışmaları ve dahasının arka perdesinde bambaşka bir yaşam bulunuyor.

İsveç'te gençler için büyük risk olan uyuşturucu mayfayaları gençleri ağına düşürmeye devam ederken, İsveç basınına düşen mesajlar korkunç durumu gözler önüne seriyor.

Stockholm'de büyük paralara satılan uyuşturucu adrese teslim olması durumunda 200 kron ek nakliye ücreti alınıyor. Satılan uyuşturucu artık mobil uygulama ve mesajlaşma yoluyla tedarik ediliyor.

Merhaba! Benim adım Emma, Anna'dan numaranı aldım. Bu gece dışarıda mısın:)

"Evet"

"Kar istiyorum)"

"Kaç tane?"

"1 gram"

"En az 2 için tane satıyorum"

"Tamam"

SMS sohbeti, 21 yaşındaki bir erkeğin kendisini Emma adında müşteriyle yaptığı bir cep telefonuyla güvence altına aldığı belirtildi. Birkaç gün sonra, Stockholm bölgesindeki başka bir adrese teslim edilen, uyuşturucu için daha fazla "kar" (uyuşturucu) a ihtiyacı vardı.

Stureplan'da teslimat yapıldı

Konuşmaya göre 2 gram Snö "Kar" (uyuşturucu) 1600 SEK.

Yakalanan uyuşturucu satıcısının telefonunda çıkan mesajlar polisi bile şaşkına çevirdi. Gayet normal bir işmiş gibi rahat hareket edilmesi dikkat dikkat çekti.

Cep telefonunda onlarca kişiyle mesajlaşmaları var. Alıcılar teslimat istediğinde satıcı Stureplan'da teslimat talep ediyor.

Kasım ortalarında, bir kişi Medborgarplatsen yakınlarındaki bir adrese teslimat yapılmasını istedi. Farklı mekan olunca fiyat artıyor. 1600 SEK'e mal oluyor. Alıcılar nakliye için alıcıya ek olarak 200 SEK ödemek zorunda.

Yakalanan zanlının suçları kabul ettiği belirtilirken, ne kadar ceza alacağı henüz bilinmiyor.

Editör: İsveç Gündemi