Daha önce, polis sadece toplum içinde idrar yapanlara yönelik rahatsız edici davranışlar kapsamında para cezası verebiliyordu, ancak 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giren yeni yasaya göre, yüksek sesle, rahatsız edici müzik çalmanın yanı sıra rahatsız edici başka davranışlarda da para cezasının uygulanabileceği şekilde yasal genişletildi.

Umeå'da, şehir merkezindeki rıhtımda bir sürücü, gece saat birde yüksek sesle müzik çaldığı için para cezasına çarptırıldı ve iki saat sonra, yüksek sesle müzik dinleyerek çevredekileri rahatsız etmesi sonucunda bir kişiye daha para cezası kesildi. 

Bölge polisinin internet sitesinde yer verdiği bilgiye göre, yüksek sesle müzik dinleyerek çevreye rahatsızlık verdiği tespit edinlenlere 1.000'er kron para cezası kesildi.

Polis, ülkenin bazı bölgelerinde insanların polise başvurmasının en büyük nedeni yüksek sesli ve rahatsız edici müzik. Uzun süredir bazı davranışlarla ilgili cezai yaptırımın olmaması nedeniyle polis sadece uyarmakla yetiniyordu. Ancak 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren yeni yasal düzenleme artık polisin rahatsız edici birçok davranışa para cezası kesmenin önü açıldı.

Editör: İsveç Gündemi