İsveç'in bazı bölgelerin son haftalarda hızla artan vakalar nedeniyle yapılan çalışmalar sonucunda daha hızlı bulaşan çok sayıda İngiliz mutasyonu vakası tespit edildi.

Geçen hafta Gävleborg'daki pozitif korona örneklerinin yaklaşık yüzde 11'i mutasyona uğramış İngiliz virüs varyantı vakaları olduğu belirtildi. 

Virüs hızla yayılıyor ve enfeksiyon kontrol doktoru Shah Jalal, virüsün herhangi bir belediyeye izole edilmediğini, ancak il genelinde bulunduğunu söyledi. 

Geçen hafta, Gävleborg Bölgesi, mutasyona uğramış İngiliz korona varyantının Gävleborg'da ve ayrıca İsveç'in geri kalanının büyük bölümünde arttığını duyurdu. Ocak ayının ortasından sonra, enfekte olanların kendilerini izole ettikleri bazı vakalar olduğu söylendi. 

Gävleborg Bölgesi'ndeki enfeksiyon kontrol doktoru Shah Jalal, "Daha önce bulduğumuz kişilerin bir seyahatle bağlantısı vardı, ancak şu anda gördüğümüz vakaların seyahat bağlantısı yok" dedi.

Bölge genelinde mevcut

İngiliz mutasyonunun bölge genelinde var olduğu ve herhangi bir belediyeden izole olmadığı söyleniyor. 

Shah Jalal, bazı belediyelerin birkaç vakası daha olabilir, ancak bu kaç örnek alındığına bağlı diyor. 

Bu nedenle Gävleborg bölgesi, İngiliz mutasyonunun izini sürmeye devam ediyor ve önümüzdeki hafta, İngiliz varyantının pozitif vakalarının oranı hakkında yeni bir durum raporu sunabileceği umuluyor.

Editör: İsveç Gündemi