Enfeksiyon Korunma Doktoru: "Daha fazla vaka için hazırız" dedi.

Başkent Stockholm'de bulunan Danderyds Hastanesi'nde çalışan yaklaşık 15 çalışan, yeni tip koronavirüs tesit edilen hastayla temas kurmaları sonucunda ev karantinasına alındı.

Gün içinde farklı bölgeler doğrulanan yeni vakalardan sonra şimdi de Stockholm'de 14 kişide covid-19 tespit edildiği doğrulandı.

İsveç'teki toplam vaka saysıı şuana kadar 203 oldu.

Kişinin temas kurduğu insanlarla ilgili araştırma ve takip çalışması sürerken, İsveç'te yeni vakaların meydana gelmesi bekleniyor.

Başkent Stockholm'de şuana kadar toplam vaka sayısı 115 olurken, bu kişilerin temas ettiği insan sayısı düşünülünce vakaların önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

Şuana kadar İsveç genelinde binlerce şüpheli vakanın test edildiği ve test sonuçlarının sonuçlanmasıyla farklı bir tablonun ortaya çıkması olası olabilir.

"Direk hastaneye gitmeyin önce arayın"

Stockholm Enfeksiyon Hastalıkları Başkanı Per Follin basın basın açıklamasında:

Yeni korona virüsünün daha doğrulanmış vakalarını almaya hazırız ve hazırlıklı olmaya devam ediyoruz. Daha fazla numune alabilme kapasitemizi sürekli artırıyoruz. Şu anda bizim için odak noktası rutinlere göre enfeksiyon takibi ile çalışmaya devam etmek ve böylece yabancı bir bağlantı olmadan vaka riskimizi azaltmaktır ifadeleri kullandı.

Aynı zamanda, hastaların habersiz bir şekilde hastaneye girmemesi, önce aramaları gerektiğini vurguladı.

Ateş ve solunum semptomları olan herkesin hayatı tehdit eden durumlarda 112 veya 1177'yi aramaya devam etmesi ve doğrudan resepsiyona gitmek yerine semptomlarını tanımlaması önemlidir dedi.

Editör: İsveç Gündemi