Yine koronavirüsle bağlantılı can kayıplarının 4 bin 220 olduğu belirtilirken, farklı kaynaklarda başka bilgiler sunuluyor.

Covid-19 vakalarını yayınlayan platz internet sitesinin verilerine göre, İsveç'te şuana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı Halk Sağlığı Kurumu verilerinin aksine 35 bin 164 görülüyor. Hayatını kaybeden kişi sayısında farklılık görülen verilere göre, hayatını kaybeden toplam kişi sayısı 4 bin 238 olarak görülüyor.

Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre, durumu hastanede tedavi gerektiren hasta sayısı 2 bin 2 görünürken, platz platformunda bu sayısı 1.723 ve bu hastalardan 331'i solunum cihazına (IVA) bağlı olarak tedavi gördüğü görülüyor.

Ülkede şuana kadar yapılan test sayısı 238 bin 722 olarak paylaşılırken, Halk Sağlığı Kurumu ile platz verileri arasındaki farkın teyit edilmemiş veri olarak düşünülüyor.

Koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana İsveç'te hastanede tedavi görüp iyileşen hasta sayısı Halk Sağlığı Kurumu tarafından hiç dillendirilmedi ve paylaşılmadı. Zaman zaman yoğun bakımda tedavi görüp iyileşme oranları verilirken, ölüm oranlarının yüksek olması nedeniyle bunlarda çok cılız bir şekilde dile getiriliyor.

Platz verilerine göre, İsveç'te tedavi görüp iyileşen toplam kişi sayısı 7 bin 562 olarak görünüyor. Dört aylık salgınla mücadele konusunda yansıyan verilerin çok düşük olduğu dikkat çekerken, verilerin ne kadar doğru olduğu konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Editör: İsveç Gündemi