Kısa sürede yoğun bakım ünitesinde covid-19 tedavisi gören hasta sayısı iki katına çıktığı açıklanırken, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu hasta sayısının daha da artmasını bekliyor.

COVID-19 nedeniyle yoğun bakımda bakılan hasta sayısı bugün itibarıyla 31'e çıktı. Bu rakam, covid-19 nedeniyle IVA'da 16 hastaya bakıldığı bir ay öncesine kıyasla keskin bir artış anlamına geliyor. Bir dönem on iki hataya kadar düşen yoğun bakım tedavisi gören hasta sayısı son iki hafta içinde iki katına çıktı.

"Yatarak tedavi gören ve yoğun bakımdaki hastalarda yavaş bir artış görebiliriz" diyen Halk Sağlığı Kurumu tarafından bildirilen enfeksiyonun toplumdaki artan yayılmasına bağlı olarak bekleniyor. "Şu anda bölgelerden covid-19 nedeniyle sağlık hizmetleri üzerinde önemli bir baskı olduğuna dair rapor almıyoruz" diyen Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu acil durum hazırlık başkanı Johanna Sandwall, yaptığı açıklamada, bölgelerin çoğunda Ağustos ve Eylül aylarında bildirilenlere kıyasla gelecek için daha fazla endişe" duyduğunu söyledi.

Bununla birlikte, koronavirüs nedeniyle 550'den fazla hastanın yoğun bakım tedavisi gördüğü Nisan ayı ile şimdiki rakamların kıyaslanamayacağı söylendi.

Editör: İsveç Gündemi