Salgınla mücadele konusunda tedbirleri artırarak mücadele etmeye çalışan İsveç'te sürü bağışıklığının bedeli olarak görülen 11 bin 425 kişi hayatını kaybetti.

Ülke genelinde son bir günde 4 bin 183 yeni vaka bildirildi. Son haftaların en düşük enfeksiyon vakası olarak görülen bu rakamlara rağmen, ülke genelindeki enfeksiyon yayılımı hala riskli noktada devam ediyor.

Ülke genelinde şuana kadar toplam 560 bin 472 vaka tespit edildi.

Salgın patlak verdiğinden beri İsveç'te covid-19 hastası 4.736 kişi yoğun bakım tedavisi gördü. İsveç Yoğun Bakım Siciline göre şu anda İsveç'te covid-19 hastası 271 kişiye solunum cihazına bağlı yoğun bakım ünitelerinde bakılıyor.

Dışişleri bakanı Ann Linde'nin dün seyahat kısıtlamaları ile ilgili tavsiyelerin 15 Nisan'a kadar uzatıldığını bildirmesi, İçişleri Bakanlığı'nın mutasyonlar nedeniyle, İngiltere, Norveç ve Danimarka'dan ülkeye giriş yasağı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın vizon üretimlerini 2021 yılında durdurma kararı ve tüm gelişmeler, İsveç'te etkin bir şekilde çalışmaların devam ettiğini gösteriyor.

Aşı üreticilerinin teslimatları azaltmaları ve gecikmeler nedeniyle İsveç'in hala kendi programına sadık kaldığını belirten Emma Spak, yaz ortasına kadar herkese aşı yapmayı hedeflediklerini belirterek, ancak bunun aşı teslimatları ile mümkün olacağını söylemişti.

Editör: İsveç Gündemi