Olay, bu yılın ocak ayının sonunda yaşanmıştı. Zorbalar bir kişi önce darp etmiş, daha sonra evine götürerek dövüp yüzüğünü, kolyesini ve banka kartını almıştı.

Ancak bununla yetinmeyen zorbalar kurbanın üstündeki kıyafetleri zorla alarak çıplak videosunu çekerek polise gitmesi halinde sosyal medyada yayınlayacakları tehdidinde bulunmuştu.

Olay ilk olarak Stockholm'ün güneyindeki Skarpnäck metro istasyonunda başladı. 

Zorbalar 19 yaşındaki bir genci Skarpnäck'teki metro istasyonunda döverek çıkardı. Evine götürdükleri gencin asansörde telefonunu, yüzüğünü, kolyesini ve banka kartını alarak, üzerindeki kıyafetleri zorla çıkartıp çıplak halde videoya çekti. 

Olayı soruşturan savcı Mirna Leliç, magandaların gence "Onları polise bildirmesi halinde, videonun sosyal medyada yayınlanacağını" söyleyip tehdit ettiklerini belirtti.

Yaşadıkları karşısında dehşete düştüğünü belirten genç, yine de polise başvurdu. Şikayet üzerine iki erkek ve bir kadın kısa süre sonra tutuklanmıştı.

Sorgulamada 33 ve 20 yaşlarındaki erkekler, 19 yaşındaki çocuğa karşı şiddet kullandıklarını itiraf ettiler. Ayrıca filme çekme amaçlarının genci küçük düşürmek olduğunu söylediler.

Zanlılar, filmin asla yayınlanmadığını belirtirken, polis ele geçirdiği telefonda incele yaptı, yapılan inceleme sonucunda videonun sosyal medyada yayınlanmadığı anlaşıldı.

Olayla ilgili duruşmada, 33 yaşındaki zanlı 19 yaşındaki genç tarafından daha önceden dövüldüğünü iddia etti. Ancak mahkeme bu iddiaya itibar etmedi.

Şimdi 30 yaşındaki bir adam ve kadın iki yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Olaya karışan 20 yaşındaki diğer zanlı hakkında mahkeme yardım ve yataklıktan 1.5 yıl hapis cezası verdi.

Ayrıca zanlıların şiddet gören gence 44 bin kron tazminat ödemelerine karar verdi.

Editör: İsveç Gündemi