Soruşturma dosyasına göre, annenin ondan fazla kez küçük kız çocuğunu taciz, istismar ve şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

Sosyal olayın ortaya çıkmasıyla birlikte minik kızı koruma altına aldı.

Olayların bir kısmı anne tarafından mobil kamerasıyla kaydedildiği ortaya çıktı.

Soruşturma sırasında kadının suçunu kabul ettiği belirtildi.

Pazartesi günü, küçük bir kızın nasıl taciz edildiğini gösteren görüntüler sosyal medyada yayınlandı.

Olay hızla yayıldı ve buna paralel olarak emniyet güçlerine çok sayıda ihbar yapıldı.

Aynı akşam, Ronneby'de yaşadığı tespit edilen 20'li yaşlarındaki anne gözaltına alındı ve bugün kızına on bir kez tacizde bulunduğu şüphesiyle tutuklanmasına karar verildi.

Genç anne, kızını taciz ettiğini kabul ediyor, ancak ağırlaştırılmış saldırı olarak sınıflandırmayı kabul etmiyor.

Soruşturmanın devam ettiği bölge mahkemesinde kadının tutuklanmasına karar verildi.

On bir istismarın hepsinin görüntülerde olup olmadığı netleşmiş değil. Öte yandan, internette yayılan videolar, kızın bir evin içinde farklı durumlarda ve farklı odalarda nasıl dövüldüğünü gösteriyor.

Küçük kızın savunmasızlığını açıkça gösteren videolar geniş bir şekilde dağıtıldı ve içeriği birçok kişide güçlü tepkiye neden oldu.

Şiddet uygulayan annenin ismi ve aile bilgileri de internet ortamına sızdırıldı.

Ailesinin adı ve iletişim bilgileri de yayıldı, bu da genç kadına yakın birkaç kişinin arandığı tehdit edildiği belirtildi.

Kızına şiddet uygulayan kadının ailesinden biri "Videolarda görülenlere bakanların çileden çıkmalarını anlıyorum ama etrafımızdakilerin bu konu ile ilgili hiçbir fikri yoktu. Biz bu kızı hep mutlu ve anne gibi gördük, hiçbir iz görmedik." diyerek kendilerinin tehdit edilmesine anlam veremediklerini belirtti.

Küçük kızın babası, "Videoları izlediğimde kalbim kırıldı. Eski sevgilime kızgınım ve umarım cezasını çeker. Ama kimsenin tehdit etmesine ve nefret etmesine gerek yok. Adalet yerini bulsun, çocuklarınızı sevin ve sarılın" yorumu yaptı.

Sosyal medyadaki kullanıcılar da birbirlerini anneyle ilgili endişelerini kendi evlerinin bulunduğu Ronneby belediyesindeki sosyal hizmetlere bildirmeye çağırdılar. Son günlerde ofis çok meşgul oldu.

Ronneby Sosyal idare başkanı Birgitta Ratcovich, Belediyenin normalde yılda 600-700 ihbar aldığını ancak bu olayda kısa sürede yaklaşık 1.300 ihbar aldığını söyledi.

Saldırının görüntüleri çeşitli platformlarda silindi, ancak bazı görüntüler dolaşmaya devam ediyor, polis görüntülerin dolaşıma sokan kişilerin bundan vazgeçmesini isterken, olayın artık yargı sürecinde olması nedeniyle bunun kimseye bir fayda sağlamayacağı belirtildi.

Polis, görüntülerin gelecekte küçük kıza zarar vereceğini ve paylaşımların durdurulması gerektiğini belirterek, "bunu en azından küçük kız için yapın" dedi.

Görüntüleri yaymaya devam edenlerin ve uyarılara rağmen durmayanların 2 yıla kadar hapis cezası alması muhtemel.

Polis sözcüsü Thomas Johansson, "sinirlenmeniz tamamen anlaşılabilir, ancak film veya görüntü yaymaya devam ederek acıyı daha da kötüleştirmemelisiniz" dedi.

Editör: İsveç Gündemi