Edinilen bilgilere göre Sosyal Demokratlar'ın seçim kampanyası döneminde çocuk yardımı ile ilgili artış vaadlerini yerine getirmek için çaba sarf etttikleri ancak SR'ye göre bu artışın olması mümkün görülmüyor.

Sosyal Demokratların öncelikli seçim vaadlerinden biri olan çocuk parası yardımı ile ilgili artışın yıl sonuna kadar yapılamayacağı ve 2016 yılında olması halinde mamksimum 1150 kron olabileceği ön görülürken, bu konuda yapılan çalışmalardaki bütçe görüşmelerinde gelen öneri de 1150 olarak ele alınıyor.

Çocuk yardımları ile ilgili Maliye Bakanı Magdalena Andersson, yaşanan ekonomik daralmanın zaman zaman vaadleri yerine getirmeye müsaade etmediğinin geçmişte de görüldüğü, ekonomik düzenlemelerin ön görülen ile değil, gerçek piyasalar ile yapılarak adımlar atıldığını söylediğini öne süren İsveç basını, bunun yanı sıra çocuk yardımları ile ilgili yapılan düzenlemenin vaadlerin aksine olması nedeniyle kendisinden görüş almak istedi. Ancak Magdalena Andersson basın sekreteri ilgili konuda bakanın şu anda görüşmeyeceği bilgisini verdiği söyledi.

2016 yılında devreye girecek olan yeni ekonomik reformlar içinde çocuk yardım parasına maksimum yapılabileceği artışın 100 kron olacağı bildirildi.
Editör: İsveç Gündemi