Stockholm'de 6 ay önce silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden 17 yaşındaki Bilal Bayar'ı öldürme şüphesiyle suçlanan gençler tazminat parası kazandı.

Suçsuz gençler iftiraya uğrayarak sosyal medyada da ailesi ile birlikte hedef gösterildiği için tazminat kazandıkları açıklandı.

İsveç medyasında yeralan haberlere göre, 17 yaşındaki Bilal Bayar'ın vurulmasının ardından olay yerinden geçen gençler, Bayar'a yardım ettiği tespit edildi. Buna rağmen gençlerin gözaltına alınarak bir hafta şüpheli olarak gözaltında tutulması çeşitli spekülasyona neden oldu.

Olay sonrası sosyal medyada gençlerin ailelerinin adresleri ve isimleri yazılarak suçlu ilan edilmişti. Haksız ithamlar sonucu aileler zor günler geçirirken, mahkeme gençleri 4 ay önce suçsuz olduğunu açıklayarak beraat ettirmişti.

Gençlerin kamuoyunda suçlu gibi gösterilmesinden dolayı savcılık gençlere tazminat ödemeye mahkum edildi. Savcılık gençlerin ikisine 25 bin 725 kron, diğerine ise 27 bin 725 kron tazminat parası ödeyeceğini açıkladı.

Gençlerin Avukatı:'' Yaralıya yardım ederek insanlık yapan gençlere büyük haksızlık yapıldı' ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçen Nisan ayında 20 yaşındaki bir genç cinayet şüphelisi olarak yakalanarak tutuklanmıştı. Daha sonra çıkarıldığı mahkemece suçlu bulunmuştu.

Editör: İsveç Gündemi