İnşaat işlerine başlayacaklarını düşünerek geldikleri İsveç'te dayak, şiddet ve zorla dilendirilen insanların bir sanayi bölgesinde zorla alıkonmaları büyük bir dramı da beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz günlerde dilenmemek için direnen bir kişinin öldüresiye dövüldükten sonra ormanlık bir alana atılması sonucu ortaya çıkan insan kaçakçılığının farklı versiyonu İsveç polisini harekete geçirdi.

Dil bilmeyen ve yardım almakta zorluk yaşayan adamın hastanede tedavi altına alınıp kendine geldikten sonra verdiği ifade iki kişinin Bulgaristan'dan insanları inşaatta iş bulma ve çalışma vaadi ile getirip, zorla dilendirdiklerini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen İsveç emniyet güçleri kartelleri yakalarak adaletin karşısına çıkarmak üzere tutukladı.

Yapılan sorgulamala ve dava ayrıntılarında suç şebekesinin çalışma vaadiyle getirdiği insanlardan üstelik bir de para aldığı ortaya çıktı.

Polisin araştırmalarına göre dilendirilen insanlar üzerinden zanlıların yılda ortlamaa 1,3 milyon kron para kazandığı ve buna rağmen dilendirdikleri insanları sefalet içinde işkence ederek baskı altında tuttuğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Editör: İsveç Gündemi