İsveç Başbakanı Stefan Lövfen, İsveç'in başkenti Stockholm'de, İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Th. Johannesson ile Başbakanlık Binasında bir araya geldi.

Lövfen, İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Th. Johannesson'u karşılamadan önce İsveç Parlamentosu'nda ülkenin sorunlarının ele alındığı, 'Parti liderleri tartışma' programına katıldı.

İsveç'te son yıllarda artan ve arkasında çetelerin bulunduğu cinayetler tartışmanın birinci konusu olurken, Lövfen, İsveç'te çetelere yer olmadığının altını çizdi. Çetelerle mücadele de ordunun da sokağa inmesinin tercihler arasında bulunduğunu vurgulayan Löfven,'' Ordunun sokağa inmesinin ilk tercihleri olmadığını kaydetti. Löfven, ''Geçen sene 300 silahlı saldırı oldu. Bunlardan 40 kişi öldü. Yeni yılla beraber bu saldırılar ve ölümler devam ediyor. Korkunç bir olay. Çeteleri durdurmak için her türlü önlemi almaya hazırız'' dedi.

İsveç'te göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen İsveçli Demokratlar Partisi (SD),Lideri Jimmie Akesson'da çok kültürlülüğün İsveç'i cennet haline getirdiği şeklinde alaycı bir üslup ile çok göçmen alınmasını eleştirdi.

Akesson, ''İnsanlar pizza restoranlarında vurularak öldürüldü, sokakta buldukları el bombaları tarafından öldürüldü. Bu yeni İsveç heyecanlı, dinamik ve çok kültürlü bir cennet'' dedi.

Öte yandan hükümet, polise 2020 yılına kadar ek 7,1 milyar kron para aktaracağının sözünü verdi. Silahlı suçlarıyla ilgili yasaların daha sert hale getirilmesi yönünde adımlar atılırken, polis şüpheli gördüğü kişilerin özel telefon görüşmelerini ve e-posta yazışmalarını izleyebilmesi kolaylaştırıldı.
Editör: İsveç Gündemi