Stockholm polisi, New Jersey Eyalet Polis Teşkilatı ile yeni suç işleme yöntemlerinin durdurulması umuduyla işbirliği çabası başlattı.

 Stockholm'de bulunan New Jersey Eyalet eski Polis Şefi Rick Fuentes, İsveç'te polisin bombalı saldırıların hedefi haline gelmesi kendisini oldukça şaşırttığını belirtti. Bomba patlatılmasının cinayete göre çözümünün daha karmaşık olduğunu dile getiren Fuentes, İsveç'te ateşli silahlar suçunun ciddi şekilde artmasının endişe verici boyutta olduğunu söyledi. 

Cinayet suçu ön araştırmasının 2 üne indirmesi gerektiğini vurgulayan Fuentes, ''Basit uygun ve ekonomik şekilde araştırmaların tek merkezden yürütülmesi lazım. Ateşli silahlarda uzmanlaşmış laboratuvarda işlem süresinin 10 aydan 48 saate düşürülmesi lazım. Bu şekilde hızlı davranılırsa şüpheli çabuk yakalanır ve hareket alanı kısıtlanır'' ifadelerini kullandı. 

Stockholm Emniyet Müdürü Ulf Johansson'da İsveç Adli Tıp'da tek elden bir cinayet incelemesinin 150 güne kadar sürdüğüne işaret ederek, bu süreyi çok kısaltmalıyız'' dedi.

İsveç'te 2018 yılında 306 silahlı saldırı olurken, bunlardan 45'i öldü. Bir önceki yılda ise 324 saldırı sonucu 43 kişi ölmüştü. Ayrıca 2019'un ilk yarısında İsveç'te 120 patlama gerçekleşti. 

Editör: İsveç Gündemi