Son bir günün verilerini paylaşan Halk Sağlığı Kurumu, ülke genelinde son bir günde sisteme girilen 4 bin 831 vaka ve 26 can kaybı olduğunu belirtti.

Açıklanan yeni verilerle birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 684 bin 961 olurken, yaşamını yitiren kişi sayısı 13 bin 3 olarak kayıtlara geçti.

İskandinav ülkelerinin toplamından daha fazla can kaybı vermesiyle eleştirilen İsveç, son zamanlarda yeni kısıtlamaları hayata geçirmesi de toplumda herkes kısıtlamaları kaldırmaya başlamışken, İsveç'in yeni kısıtlama kararları alması eleştiriye neden oluyor.

Aşılama çalışmalarının da devam ettiği İsveç'te bir doz aşı alan kişi sayısı 597 bin 424 olarak görülürken, ikinci doz aşıyı alan kişi sayısı ise 292 bin 867'ye ulaştı ve böylece ülkedeki yetişkin sayısına göre aşı olanların oranları ülke genelinde yüzde 3,6'yı bulduğu belirtiliyor.

İsveç yoğun bakım kayıtlarına göre solunum cihazına bağlı ağır hasta sayısı 228 görülürken, bugün gün içinde aşı sertifikası ile ilgili de önemli bilgiler verildi.

1 Haziran 2021 tarihine kadar dijital aşı pasaportunu hayata geçirmek için önemli adımlar atan İsveç, bu anlamda yoğun çalışma yürütüyor.

Ayrıca aşılama çalışmalarının beklentilerin gerisinde kalındığı, ancak bunun aşı tedarikleri ile ilgili sıkıntılardan doğduğu ve ileriki zamanlarda daha fazla mesai harcanabileceği belirtiliyor.

Editör: İsveç Gündemi