Bir kaç ay önce bir polis ve eşinin işlettiği bir masaj salonu ile ilgili skandal gündeme bomba gibi düşerken, soruşturma kapsamında ortaya çıkan ayrıntılar basınla paylaşıldı.

Masaj salonunda çalıştırılan kadınların fuhuş yapmaması halinde cezalandırıldığı ortaya çıktı.

Polis ve eşinin yargılandığı olayda mide bulandırıcı detaylar ortaya çıktı.

Polis ve eşinin kısa sürede masaj salonu aracılığıyla yaptırdıkları fuhuşla 11 milyon kron kazandığından şüphelenilirken, kadınlar Tay masaj salonunda köleliğe zorlandı. Tanıklıklara göre, müşterilerle fuhuş yapamayanlar maaş alamadılar. Salon sahibi, kadınların gözetleme kamerasıyla hareket etmesini sağladı.

"Sorgulanan savunmasız kadınlardan biri, müşteriler ne kadar iğrenç olursa olsun, sürekli haklı olan müşteriydi" diyor.

Geçen yıl Aralık ayında bir kadın hasta çocuğuna bakmak için salonda işten izin almak istediğinde her şey toparlanır. 40 yaşlarında olan bir kadın evine gidince, salon sahibi öfkelenir ve onu işten kovar. Bununla yetinmeyen ve polisin eşi olduğu belirtilen salon sahibi işten kovduğu kadının maaşını da vermez.

İşten atıldıktan sonra maaşını da alamayan kadın şikayetçi olmak üzere polise gitmesiyle birlikte masaj salonundan adeta fuhuş fabrikası çıktı.

Fuhuşa zorlanan kadınların, müşteri memnuniyeti sağlanmadığında da cezalar kesiliyor.

Polis sorgulamalarında kadın, müşterilerin istediğini yapmadıysanız, sürekli tehditler, katı kurallar ve hakaretlerle gündelik zorlu bir yaşamı ortaya koyuyor. Bir müşteriyi reddettiyseniz veya yaygara kopardıysanız, çalışmanıza izin verilmediğinde 500 kron ve 10 "kırmızı gün" para cezasına çarptırılırsınız.

"Müşteriler ilişki istiyor olabilir ve ben bunu istemedim, hayır dedim. O zaman mal sahibi gelip bizi azarlıyor, müşteriyi neden şikayet ettiriyorsunuz? diyerek ceza kesiyordu" dedi.

Eşi polis olan masaj solunu işletmecisi kadın, eşi aracılığıyla kadınları tehdit ederek her istediğini yaptırdığı ortaya çıktı.

Şikayetler üzerine Aralık 2019 polisin takibe aldığı masaj salonuna her şeyin netleşmesiyle birlikte, baskın düzenlendi. Polis memuru görevinden uzaklaştırıldı ve salonu işleten polis eşi ile işbirliği içinde olan çiftin hesapları incelemeye alındı.

Yapılan soruşturma kapsamında bir yıl içinde en az 11 milyon kron siyah para yaptıkları belirlenen ikilinin salonu kapatıldı.

Çift suçlamaları reddederken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve polis salon baskınında elde ettiği delilleri basınla paylaştı.

Editör: İsveç Gündemi