Olay bu yılın başında Ocak yarında yaşandı. Dava dosyasına göre, 33 yaşındaki bir kişinin evinde ayakları bağlanarak işkence edildikten sonra boğazı iple sıkılarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözlatına alınan 28 yaşındaki katil zanlısının olayı işlediğine dair güçlü deliller sonucunda hakkında soruşturma başlatıldı. Alacak verecek meselesi yüzünden olayın yaşandığını itiraf eden katil zanlısı, hakkındaki suçlamalarda hafifletici unsurlar olduğuna yönelik savunma yaptı.

Kurbanın ayaklarını bantladıktan sonra, işkence eden katil zanlısı, daha sonra kurbanı iple boğarak öldürdüğü dosyada yazıyor.

İddia makamı, katil zanlısının kasten ve cebren adam öldürmek suçundan hapis cezasına çarptırılması, cezasını çektikten sonra İsveç'teki tüm haklarının öldürülerek sınırdışı edilmesini talep etti.

Bölge mahkemesi savcılık iddianamesinde yerinde bulurak, zanlıya 16 yıl hapis cezası ve cezası tamamlanmasına müteakip, sınırdışı edilmesine karar verdi.

Olayın bir alacak verecek meselesi yüzünden yaşandığına dair de dosyada bilgiler bulunurken, bölge mahkemesi olayın organize ve kasten işlendiğine hükmetti.

Editör: İsveç Gündemi