Nisan ayı başlarında burkulan parmağı nedeniyle, tedavi görmek için acil servisi arayan adam, birkaç hafta sonra sahip olduğu mülkle ilgili bir mektup alınca yaşanan garip durumun farkına vardı. 

Yanlışlıkla ölü ilan edilen kişi, durumu fark edene kadar kimlik belgeleri, banka kimliği ve benzeri tüm belgeleri geçersiz hale geldi.

Durumu farkeden şahıs, durumu İsveç Vergi Dairesine bildirdi.

Geçen yıl 23 kişinin yanlışlıkla öldüğü açıklandı ve İsveç Vergi Dairesine göre, bu genellikle bir makamın hatası veya şüpheli bir dolandırıcılık girişimidir.

İsveç Vergi Dairesi'nin nüfus kayıt departmanında iş geliştiricisi olan Ingegerd Widell, "Genellikle hemen tespit edilir. Daha sonra iptal etmek için, bakımın yanlış gittiğini onaylamasıyla aynı gün yapılabilir. Ölüm emri iptal edilir edilmez, bir uyarı yayınlanır. Bu nedenle, bir hata yapmak mümkün olduğu anda bunu düzeltmek aslında mümkündür" diyerek, meydana gelen durum nedeniyle şahsın kimlik belgeleri, seyahat belgeleri, yeniden alınması gereken her şey. Bu, kişinin idari olarak yapacak çok şeyi olduğu anlamına geliyor yorumu yaptı.

Yanlışlıkla ölü ilan edilen şahsın başvurusu üzerine polis olayla ilgili bir inceleme başlattı.

Editör: İsveç Gündemi