Edinilen bilgilere göre, İsveç'in Rosengård bölgesinde bir kiracı bir kaç ay kirasını ödemediği için ev sahipleri tarafından dövüldü.

Kiracı ile mülk sahibi arasındaki anlaşmazlık polislik oldu. Home & Rental firmasına ait olan bir evde kalan kadının son bir kaç aydı kirasını ödemediği belirtildi. İddialara göre ev firması kadının kirasını ödemediği için evden çıkmasını istedi. Evden çıkmayan kadına sinirlenen ev firması sahipleri kadını dövdü.

Olay önce polise, sonra mahkemeye intikal etti

Polisteki kayıtlara göre, kiracının 35 bin kron biriken kira borcunu ödemesi için görüşen ev sahipleri ile kiracı arasında tartışma çıktı. Tartışma sonucunda kiracı döven ev sahipleri, dava edildi. Kiracı kendisine ırkçı saldırı da yapıldığını belirtti. Polislikteki ifadesinde kiracı ev firması bana "lanet çingene" diyerek vurdu dediği öğrenildi.

Home & Rental yönetimi suçlamaları kabul etmedi. Malmö bölge mahkemesinde görülen davada ev firmasının daha önce aynı apartmanda başka bir kiracıya da ırkçı söylemde bulunduğu kanıtlandı. Ev firmasına ırkçı söylemden dolayı 5 bin kron para cezası verildi. Buna ek olarak darp ile ilgili sürecin heyet tarafından değerlendirilerek sonuca bağlanacağı belirtildi.

Kiracının da kirasını ödemekle mükellef olduğu belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi