Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Kristianstad şehrinde bir genç vuruldu. Silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan genç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Avarn güvenlik şirketinde çalışan bir güvenlik görevlisi olduğu belirtilen gencin, saat 22:30 sıralarında silahlı saldırıya uğradığı belirtildi. Ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan güvenlik görevlisi hayata tutunamadı.

Avarn güvenlik şirketi CEO'su David Larsson, yaşana olaydan çok üzgün olduklarını, olayın gerçek sebebinin henüz bilinmediği, polisin yapacağı teknik soruşturma ve çalışamlar sonucunda ortaya çıkacağını belirterek, tüm meslektaşlarımıza ve güvenlikçinin ailesine derin ve üzücü duygularımızı gönderiyoruz ifadeleri kullandı.

Kristianstad şehrinin Långebro bölgesinde yaşanan saldırı olayında yaşamını yitiren 25 yaşındaki güvenlik görevlisinin acılı ailesine bilgi verildi.

Polis sözcüsü Evelina Olsson, bir saldırı sonucunda kişinin ağır yaralandığını ve silahlı saldırı sonucu yaralanan güvenlikçinin hastaneye kaldırıldığı ancak yapılan müdahalelerin genci hayatta tutmaya yetmediğini belirtti.

Polis acil serviste yaralı gence ikinci bir saldırı olasılığına karşı korurken, bazı polis ekiplerinde saldırının yaşandığı bölgede teknik araştırma yaparak delil toplamaya çalıştı.

Bölge polisi basın sözcüsü Rickard Lundqvist "Birçok insan toplandı ve üzgün duygular var" dedi.

Gece boyunca yoğun bakımda müdahale edilen güvenlikçinin sabaha karşı yaşamını yitirdiği belirtildi.

Polis cinayetle ilgili soruşturma başlatırken, saldırının arkasında kim ya da kimler olduğuna dair henüz net bir bilgi olmadığı söylendi. Polis saldırıya dair bilgisi olanların 114 14 nolu telefondan kendilerine bilgi vermesini istedi.

Soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi