Halk Sağlığı Kurumu'nun açıkladığı yeni bilgilere göre, son bir günde 4 bin 7 vaka ve 96 yeni can kaybı yaşandı.

Vaka sayısında 200 bine yaklayan İsveç'te şuana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 196 bin 446'a ulaşırken, can kayıpları 6 bin 321 oldu.

Hükümet ve yetkililerin sürekli uyarılarına rağmen kısıtlamalara uyulmadığı gözlenen İsveç'te hastaneler baskı altında. 

Hastanede tedavi ihtiyacı olan hasta sayısı her geçen gün artanken, açıklanan rakamlara göre şuanda tedavisine devam edilen hasta sayısı aylar sonra 3 bin üzerine çıktı. 3002 kişinin tedavisine devam edildiği belirtilirken, yoğun bakımda tedaviye ihtiyaç duyulan hasta sayısında da artış yaşınıyor.

21 bölgenin tamamında durumun kritik noktaya doğru hızla ilerdiği görünüyor.

24 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek yeni kısıtlamaların salgını kontrol etmede etkili olması beklenirken, Eğitim Bakanı gerekirse uzaktan eğitime geçebileceklerini açıkladı. Pazartesi günü okullarla ilgili karar verilecek.

Salgının merkezi olan başkent Stockholm'de vaka sayısı 57 bin 149 olurken, bölgenin can kayıpları 2 bin 564'te ulaştı. Ancak son günlerde özellikle Västra Götaland, Skåne ve Uppsala başta olmak üzere, bir çok bölgede enfeksiyon yayılımı aşırı yüksek noktaya ulaştı. Bazı bölgelerde test kapasitesinin dolması üzerine, yeni testlerin Danimarka ve Almanya'daki laboratuvarlara gönderilmesi gündemde.

Editör: İsveç Gündemi