Son 24 saat içinde, İsveç'te koronavirüs ile enfekte olan 612 yeni vaka doğrulandı. Bu, aynı güne kadar yapılan en büyük artış.

Halk Sağlığı Kurumu Devlet Epidemiyolog Yardımcısı Anders Wallensten "Eğri yukarı doğru devam ediyor" dedi.

Koronavirüs enfeksiyonu olan insan sayısı artık dünyada bir milyonu geçti ve ölüm sayısı 50.000'in üzerindedir.

İsveç'te, teyit edilen vaka sayısı 6.078 ve 333 kişi hayatını kaybetmiştir. Son 24 saat içinde, bugüne kadarki bir günde en yüksek vaka sayısı 612 olarak tespit edilmiştir.

Anders Wallensten, "Eğri yukarı doğru devam edecek" dedi.

Geçtiğimiz hafta, teyit edilen vakaların sayısındaki artış için yapılan açıklamada, bir hafta içinde 12 bin'den fazla kişinin koronavirüs enfeksiyonu için test edilmesinden kaynaklanmaktadır. Rastgele seçilen testlerin yarısı analiz edilmiştir ifadeleri kullanıldı.

Ancak büyük artışa rağmen, zirveye ulaşmak için hala biraz mesafe var.

Wallensten, "Rakamlar şimdi gördüğümüz gibi, bir zirve görmüyoruz, bunu bilmek haftalar alıyor" ifadeleri kullandı.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu kriz yönetimi müdürü Johanna Sandwall, "Stockholm Sağlık Hizmetleri ciddi bir yük altında. Ancak bölgedeki yoğun bakım birimlerinde halen boş pozisyonlar var. Ve İsveç genelinde, ülkenin yoğun bakım alanlarının üçte biri hala müsaittir" ifadeleri kullandı.

Stockholm ve bazı bölgelerde durum gergin, yeniden dağıtım ve hareket etme fırsatı var. Bu tahminleri şimdi yapmak mümkün değil, tüm kaynakların durumu olabildiğince iyileştirmek için çalıştıkları söylendi.

Halk Sağlığı Kurumu, enfeksiyonun yayılmasını önlemenin en iyi yolunun hala herkesin el hijyeni konusunda dikkatli olması konusunda kişisel sorumluluk aldığını, toplumda mesafeyi koruduğunu, sosyal ilişkilerini sınırladığını ve gereksiz seyahatlerden kaçındığını vurguladı.

Editör: İsveç Gündemi