Havaların ısınmasıyla birlikte denize girilmesiyle bir haftada onlarca boğulma vakası yaşandı.

İsveç Cankurtarma Derneği'nden Mikael Olausson, "Belediyeler sorumluluk almalı. Her yaz insanların yüzmeye gittiklerinde nasıl öldüklerini göremiyoruz" diyerek boğulma olaylarını eleştirdi.

70'lerinde bir kadın Cumartesi günü saat 11'de Flen'de boğuldu.

24 saatten biraz fazla bir süre sonra, İsveç'te üçü erkek ve biri kadın dört kişi daha boğularak öldü.

Hafta içi ve hafta sonu boyunca, SOS Alarm tarafından korkulan boğulmalarla ilgili çok sayıda alarm alındı.

İsveç Cankurtarma Derneği'nin ön derlemesine göre, her yıl yaklaşık 440 kişi boğulmayla ilgili kazalara karışıyor ve bunların yarısı ölüyor. Haziran ayında 23 kişi boğulma kazalarında öldü. Bu, 2000'li yılların en yüksek ikinci rakamı.

Temmuz genellikle çoğu insanın boğulma kazalarında öldüğü aydır. Pazar günü, insanlar neredeyse her saat ihbarda bulundu.

"Etkilenen sevdikleriniz için bir trajedidir. Her ay yaptığımız derlemeler sayesinde istatistiklerin neye benzediğini ve ne tür kazaların meydana geldiğini tespit edebiliyoruz" diyen İsveç Cankurtarma Derneği'nin güvenlikten sorumlu bölgesi Mikael Olausson, geçen hafta boğulma olayları patlak vermiş gibi görünüyor ve ne yazık ki çok sayıda insan öldü ifadeleri kullandı.

"Ya oyun alanlarında böyle olsaydı"

SLS, belediyelerin eylemlerini eleştirerek, önlem alma çağrısında bulundu. Şirkete göre, belediye yüzme alanları ve halkın suya yakın hareket ettiği alanlar haritalanmalıdır.

"Hangi tehlikelerin mevcut olduğunu bulmak için bir risk analizi gereklidir. Nerede kötüleşme riski olduğunu öğrenir öğrenmez, yüzmek için iyi olan yerleri bilgilendirebilir ve işaret edebilirsiniz. Halihazırda bu belli değil" denildi.

SLS ayrıca yüzme duyusunun ne anlama geldiği ve can kurtaran ekipmanların bulunması gerektiği hakkında yüzme yerlerinde bilgi sağlanması gerektiğini belirtti.

Belediyelerin boğulma olaylarının önüne geçme konusunda yetersiz kaldığı belirtilirken, mümkün olan en kısa sürede tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Editör: İsveç Gündemi