Koronavirüs nedeniyle ölü sayısında fazla bildirildiği için üç kişi sayılardan silindi.

Pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez İsveç, günlük ölü istatistiklerinde eksi rakam bildirdi.

Gün boyunca yakından takip edilen ve ölü sayısı -3 olarak belirlenen günlük rakamın ne olduğu ile ilgili gizem açıklandı.

Dalarna bölgesi basın sözcüsü Theresa Granqvist, Dalarna'nın bir ayarlama yaptığını söyledi.

Halk Sağlığı Kurumu, her gün tam olarak saat 14: 00'da, son 24 saatteki covid-19 ile ilgili ölümlerin sayısı hakkındaki rakamlarını güncelliyor. Güncelleme, birçok İsveçlinin büyük ilgiyle takip ettiği bir hal aldı.

İsveç'te ilk kez can kaybı olmadığı açıklanan rakamlardan kısa bir süre sonra ölü sayısı -3 olarak düzeltildi. 

Sayının eksi üç olarak güncelenmesiyle birlikte on binlerce İsveçli şaşkınlık içinde bunun ne anlama geldiğini sorgulamaya başladı.

Garip sayı ile ilgili araştırmalar sonucunda, son 30 gün içinde covid-19 tanısı koyulan ve hayatını öldüren kişilerin gözden geçirilerek, geriye dönüş rakamların düzeltilmesi olduğu ortaya çıktı.

Ölü sayısı eksi üç olarak gösterilmesinin nedeni olarak Dalarna bölgesinin daha önce üç kişiyi fazla bildirdiği ve bu yönde düzeltme yapması nedeniyle sistemde ölü sayısı bu nedenle -3 olarak yansıdığı belirtildi.

Konuya dair Dalarna bölge yönetimi ile yapılan görüşme sonucunda, bölge yönetimi can kayıpları ile ilgili bir düzeltme yaptıklarını doğruladı. Bugün can kaybı yaşanmaması nedeniyle sistemin ölü sayısını bu yüzden -3 olarak görsterdiği söylendi.

Bölge basın sözcüsü, yaptığımız düzeltme Halk Sağlığı Kurumu'nun ölüm bildirmediği güne denk geldi. Bu yüzden insanların kafası karıştı yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi