Bir haftadır bazı okulların kapalı olduğu Umeå'da yarın açılacak.

Koronadan etkilenen bölgelerde kalan kimse bulunmayacak.

Belediye, sağlıklı olsalar bile evde en az iki gün kalmaları gerektiğine karar verdi.

Pazar akşamı Umeå belediyesi, koronadan etkilenen bölgelerde bulunmuş tüm çalışanların, okul öncesi ve öğrencilerin iki gün boyunca evde kalacağını duyurdu.

Umeå belediyesi iletişim direktörü Jan Bergman, Umeå belediyesindeki öğrenciler ve çalışanların okullara gelmemesi gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasında, endişeleri azaltmak için aldıkları bir önlemdir denildi.

Evde tutulan çocuklar geçersiz devamsızlıktan sorun yaşamayacak, ancak geçerli bir eşdeğeri alacaktır. Evde kalan çalışanlara maaşları verilecek.

Belediyenin basın açıklamasında "Karar, Eğitim Müdürü de dahil olmak üzere ilgili idari başkanlara danışarak Umeå Şehri Şehir Müdürü Margaretha Alfredsson tarafından verildi" şeklinde yazıldı.

Belediye, karantina kararı, sakinlik yaratmak için önleyici amaçlarla verilmiştir denildi.

Belediye, "En azından bu alanlarda bulunmayan çalışanlar ve öğrenciler arasında Pazartesi günü işyerlerine ve okullarına gitmektedir."


Jan Bergman, sorunun okul çocuklarının velileri ve okul alanındaki çalışanlar arasında bazı endişeler yarattığını fark ettiklerini söyledi.

Daha sonra, belirlenmiş riskli alanlarda bulunanlardan Pazartesi ve Salı günleri evde kalmalarını isteyebileceğimizi düşündük, böylece durumu kontrol edip daha fazla bilgi ile geri dönüşüm yapılabilir.

Her şeyden önce sakin olmakla önemlidir.

İtalya, İran, Güney Kore veya Çin'in etkilenen bölgelerindeki spor tatillerinde seyahat eden çalışanlar derhal yöneticileriyle iletişime geçmelidir. Okul öğrencileri ve okul öncesi çocuklar ilgili okulun müdürüne başvurmalıdır.

Halk sağlığı kurumunun tavsiyesi ve korona patlaması boyunca sağlıklı olan çocukların okula gitmeleri gerektiğini söyler. Ancak geçen hafta sonu, belirli okullara tavsiyelerinde bazı ifadeleri değiştirdiler.

Alınan kararda birçok madde ve bilgilendirme bulunuyor. Belediye aldığı kararda ayrıca: 

"İlkokula ve dengi okullara devam eden çoğu öğrenci zorunlu bir okula sahiptir ve bu nedenle okula gitmeleri beklenir. Okula gitmemek için geçerli bir neden, bir öğrencinin hasta olması veya öğrencinin (örneğin enfeksiyon takibi yoluyla) enfekte olmuş bir kişiyle temas ettikten sonra enfeksiyon riski altında olup olmadığı ve bu nedenle evde karantina konusunda talimat almasıdır” denildi.

Ayrıca, güncellenmiş bilgi broşüründe, okullara ve anaokullarına aşağıdakiler yer alıyor:

"Okulların işveren ve çalışma ortamı sorumluluğu olan ilke, yani belediye okullarının belediyesi ve bağımsız okullar kuruludur."

Bu karardan önce Halk Sağlığı Kurumu ile herhangi bir temasınız oldu mu? Sorusu üzerine Jan Bergman, "Bu karar hakkında somut bir iletişim kurulmadı ama aslında yetkililerimizin tavsiyelerine uyuyoruz" dedi.

Editör: İsveç Gündemi