Başvuru için gerekli belgeler

1. Dövizle Askerlik Başvuru Dilekçesi (Ektedir.)

2. 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf

3. Nüfus cüzdanı aslı

4. T.C. Pasaportu aslı ve işlemli tüm sayfalarının fotokopisi (son üç yıllık giriş-çıkış kayıtlarını gösteren pasaportlar)

5. İsveç oturum kartı aslı

6. İsveç Vergi Dairesi’nden (Skatteverket) çalışılan yıllara ait en az 3 yıllık vergi cetvelleri (Slutlig Skattesedel).

7. En az üç yıllık çalışmayı belgeleyen işyeri belgesi (logolu, antetli, imza ve kaşeli olması gerekmektedir). İmza sahibinin imza yetkisini gösteren şirket kayıt belgesi “Bolagsverket”ten alınacak belge. Çalışma belgelerinde (Arbetsintyg), işe başlama ve bitiş tarihlerinin gün-ay-yıl olarak gösterilmesi zorunludur.

8. İşverenler için işyerini fiilen en az 3 yıl süreyle işveren olarak çalıştırdığını kanıtlayan belge. İşyeri sahiplerinin “Registeringsbevis” getirmeleri gerekmektedir.

9. İsveç vatandaşlığı da bulunan vatandaşlarımızın İsveç pasaportunun ve vatandaşlık belgesinin aslı

10. İsveç’e ilk geliş tarihinin (Flyttning till Sverige) kayıtlı olduğu Nüfus kayıt örneği (personbevis).

Konsolosluk Şubemiz gerek görülmesi halinde ek belge ve bilgi talebinde bulunabilir.

Detaylı bilgiye ulşmak ve Dövizli Askerlik Dilekçesini İndirmek için tıklayın!

http://stokholm.be.mfa.gov.tr/ShowInfoNotes.aspx?ID=249603

Ödeme Dövizle askerlik yararlanma şartlarını taşıdıkları Konsolosluk Şubemizce tespit edilen yükümlüler, Şubemizden alacakları iki nüsha “Döviz Ödeme Belgesi” ile muhabir bankalara giderek, peşin ve tek seferde döviz olarak yatırırlar.

01 Ocak – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak başvurular için toplam bedel 1000 Avro karşılığı 9180,20 İsveç Kronudur. a) 38 yaş ve öncesindeki yükümlüler; 1000 Avro karşılığı 9180,20 İsveç Kronunu başvuru sırasında peşin olarak, en geç 38 yaşını tamamlayacakları yılın 31 Aralık tarihine kadar ödeyebilirler. b) 1978 doğumlu ve üst yaş grubu yükümlüler; 1000 Avro karşılığı 9180,20 İsveç Kronunu peşin olarak 31 ARALIK 2017 tarihine kadar ödemek zorundadır.
Editör: İsveç Gündemi