İsveç'in Gevle kentinde Büyükşehir Belediyesine ait başörtülü kadının bulunduğu büyük reklam panosu ırkçı grupların sosyal medyada başlattığı nefret kampanyasından sonra  tahrip edildiği bildirildi. 

Ülkenin resmi haber ajansı TT'nin haberine göre, saldırıya uğrayan reklam panosunda bulunan başörtülü kadının kanser ile mücadele eden bir öğretmen olduğu ve hastalığına rağmen Gevle kentinin tanıtımını yaptığı bildirildi. 

Geçen hafta kentin dışına büyük bir panoya asılan başörtülü kadının fotoğrafından sonra ülke genelinde ırkçılar sosyal medyada kampanyalar başlatarak reklam panosunun parçalanması gerektiği yönünde paylaşımlar yapmıştı. 

Gevle Belediyesi İletişim Müdürü Johan Adolfsson tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, panonun tahrip edilmesinden sonra polise suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. 

Belediyeye onlarca telefon ve  elektronik postasının panodaki başörtülü kadının kaldırılması için geldiğini kaydeden Adolfsson, iletilerin klasik  İslamfobik mesajlar içerdiğini ifade etti. 

Gevle'de 120 dilin konuşulduğunu işaret eden Adolfsson, bütün dinlerin dillerin rahatça konuşulduğu uluslararası bir topluluk oluşturduk. Panoda bulunan başörtülü kadında Gevle'de yaşayan binlerce başörtülü Müslüman kadından birisi. Kentin 99 tane gönüllü tanıtımını yapan fahri konsolosundan birisi. Her zaman kendisinin arkasında duracağız'' değerlendirmesinde bulundu.

Editör: İsveç Gündemi