Çocuk arasında yaşanan kavga sonrasında çocukların annelerini çağıran yetkililer beklenmedik tepkiyle karşılaştı.

İddialara göre engelli bir çocuğun annesi görevlilere ve bir kadına sözlü saldırıda bulundu. Bunun üzerine anneden davacı olundu. İddia makamının ortaya koyduğu deliller ışığında bağıran anneye 11 bin 50 kron para cezası verildi.

Karara isyan eden anne, çocuklarının sosyal yaşama kazandırılması için kampa gönderdiklerini ancak görevlilerin çocukları daha iyi ortamda kendilerini daha iyi hissetmeleri için çaba harcamaları gerekirken, çocuklar arasında kavgaya müsade ettiklerini, bunun üzerine gerek kendi çocuğunun gerekse diğer çocukların pisikolojik olarak olumsuz etkilendiğini savunarak alınan kararın susturma gayretinden başka hiç birşey olmadığını söylediği belirtildi.

Buna karşın görevliler de kadına kamp bahçesinde sindirme ve şiddet uygulamaya yönelimi olan anne olduğunu, çocuğuna her hangi olumsuz bir söz dahi kullanılmadığını, çocukların zaman zaman böyle davranışlar sergilediklerini ve doğal olarak ailelerin çocukları ile konuşmalarının daha verimli olabileceğini düşünerek kendisini çağırdığını ancak anne çocuğu ile konuşmak yerine direk çalışanları hedef almasını davranış bozukluğu olarak niteledi.

Olay İsveç'in Västergötland bölgesinde meydana gelmişti.
Editör: İsveç Gündemi