Haziran sonu itibarıyla günlük vaka sayıları ortalama 150-300 arasında görülen İsveç, vaka sayıları ve ölüm oranlarının azalması sonucunda pandemide izlediği yol doğru olabilir tartışmaları olmuş ve bazı ülkelerde önlem almadan koronavirüsle mücadele ederek başarıya ulaşan ülke olarak gösteriliyordu.

Başlangıçta sert eleştirilen devamında takdir toplayan, ancak havaların yeniden soğumasıyla günlük vaka sayılarındaki hızlı artışla birlikte yeniden hedef haline geliyor.

Norveç hükümeti Kalmar bölgesi dışında tüm İsveç'i kırmızı listeye alırken, birçok Avrupa ülkesinde İsveç'in yeniden riskli ülkeler listesine dahil edilmesi için görüştüğü biliniyor.

Halk Sağlığı Kurumu internet sitesinde güncellenen yeni vaka sayıları 15 Haziran'dan bu yana en yüksek rakam oldu. Son bir günde 919 yeni vakanın tespit edildiği İsveç'te toplam vaka sayısı 98 bin 451'e ulaştı.

Can kayıplarındaki düşüşün devam ettiği ülkede son bir günde iki kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 5 bin 894 oldu.

Hastanelerde tedavi gören hasta sayısında artış görülüyor. Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre 2 bin 624 hastanın tedavisi hastane ortamında devam ederken, bunlardan 26'sının durumu ağır.

Okulların açık olduğu İsveç'te öğrenciler arasında artan enfeksiyon okulları yeni salgın merkezi haline getirdi.

Yüksek öğretim ve araştırma bakanının bugünkü basın toplantısında dikkat çekerek öğrencileri sorumluluk almaya çağırması, İsveç'te öğrenciler arasında enfeksiyonun çok ciddi boyutlara ulaşmaya başladığını gözler önüne seriyor.

Editör: İsveç Gündemi