Olay 2017 Ağustos ayında Orsa Predator Park'ta meydana gelmişti. Bakıcılardan birinin ayı saldırısına uğraması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili uzun süren soruşturma sonrasında iki kişinin ihmali olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

İsveç Ulusal Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği bir basın bülteni yayınladı. Bültende yer alan bilgilere göre soruşturma savcısı Gunnar Jonasson, "Orsa Predator Park'ın çalışma ortamı ve güvenlik çalışmalarında eksiklikler olduğunu" belirterek davanın kavuşturmaya ulaşmasını istedi.

Kaza, birkaç ziyaretçi parkta ayıyı beslemek için bir çitin içindetken meydana geldi. Belirsiz nedenlerden dolayı, çitte iki ayı olduğu belirtildi. Aile, çitleri temizleyen 18 yaşındaki bir bekçi ayılar tarafından saldırıya uğradı ve o sırada aile kendini dışarı atmayı başarmıştı.

Saldırıdan kısa süre sonra bir ayı öldürüldü ve diğer ayı da bir süre sonra öldürüldü.

Kazadan kısa süre sonra park prosedürlerini değiştirdi. Diğer şeylerin yanı sıra, bakıcıların artık yalnız kalmalarına izin verilmedi.

Olayda iki kişinin ihmali olduğu kanısına varan soruşturma savcısı ihmali olanların yargı karşısında hesap vermesini istiyor. Olayla ilgili dava önümüzdeki günlerde şekillenecek.

Editör: İsveç Gündemi