Degerfors'ta bir kişinin kaçak elektrik almak için elektrik sayacını devredışı bırakan yöntem kullanarak, elektrik çaldığı belirtildi.

Basında yer alan habere göre, saat sıfırlama ya da durdurma olarak tabir edilen elektrik kaçakçılığından 33 bin kilovat kaçak elektrik tükettiği tahmin ediliyor.

Olay, elektrik şirketi elektrik sayacını değiştirmek için ziyarette bulunduğu sırada ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, adamın elektrik sayacını by-pass etmek için bir anahtar yaparak işlemi gerçekleştirdiği belirtiliyor. Böylece elektrik ölçülmeden veya sayaca yansımadan tüketilmiş olduğu düşünülüyor.

NWT'ye göre şirket, "Bu, yöntemle veya sayaç üzerinde hile yaparak ekipmana ne zaman güç çalmak istediğinizi seçmeyi sağlıyor".

Enerji şirketinin kendi araştırması, bu yıl 1 Ocak ile 18 Mayıs arasında yaklaşık 32.900 kilovat saat elektrik çalındığını gösteriyor.

Değeri: 17.231 SEK

NWT'ye göre şirket, "Aynı dönemde başka yasal enerji tasarrufu önlemlerinin uygulandığını göz ardı edemediğimiz için, gereksinimi tahmini değerin %75'ine 17.231 SEK'den 12.923 SEK'e düşürdük" diye yazıyor.

Hakkında soruşturma başlatılan kişi suçlamaları kabu etmedi ve elektrik şirketine göre mümkün olmayan watt sayısının güneş pili kurulumunun sayacıyla eşleşip eşleşmediğini kontrol etmek için bağlantının yapıldığını söylüyor.

Şahsın yasa dışı enerji yönlendirmesinden şüpheleniliyor. Devam eden soruşturmada şahıs suçlu bulunursa para cezası veya üst sınırı bir yıl olan hapis cezası alma riski var.

Editör: İsveç Gündemi