Edinilen bilgiye göre, 37 yaşlarında bir kişi Mart ayında aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşının yüzüne hapşırması üzerine tartışma çıktı.

Mart sonunda Stockholm bölgesinde yaşanan olaydan sonra tartışmanın meydana getirdiği kavga sonucunda, hapşırma sonucunda yüzüne tükürük geldiği gerekçesiyle davacı olan kişi arkadaşını 5 bin kron tazminata mahkum etti.

Olay nasıl yaşandı?

Edinilen bilgilere göre, iki arkadaştan biri yurtdışı tatilinden sonra karantina alınmış ve daha sonra işe geri başlamış, kahve molasında diğer arkadaşlarla karantinaya alınan arkadaşı hakkında konuşurken, karantinaya alınan kişi sesleri duydu. Daha sonra yerinden kalkarak arkadaşının yüzüne hapşırması üzerine kavga çıktı.

Olayı yargıya taşıyan Lasse isimli kişi, sadece konuşuyorduk. Birden kendisiyle dalga geçtiğimizi düşündü ancak öyle bir amacımız yoktu. Birden sinirlendi ve yüzüme hapşırmakla kalmayıp birde bana yumruk attı dedi.

Yargıya taşınan olayla ilgili bölge mahkemesi, daha önce enfekte olan ve karantinaya alınan kişinin, damlacık yoluyla bulaşan virüsü yayma ihtimalini güçlendirdiği, arkadaşını virüse karşı riske attığı gerekçesiyle 5 bin SEK para cezası kesti.

Olaydan sonra hapşıran kişinin işveren tarafından bir hafta işten uzaklaştırılarak ikaz edildiği söylendi.

Editör: İsveç Gündemi