Cinsiyet Eşitliği Bakanı Märta Stenevi (MP) diğer partilerle kadın cinayetinin önüne geçilmesi için görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kadınlara şiddet olayı kapalı kapılar ardında devam ettiğini söyleyen Stenevi, bu suçların çete kapsamındaki suçlarla aynı cezayı almasını istedi. 

 Stenevi konu hakkında Merkez Partisi Genel Başkanı i Annie Lööf ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Lööf ise, kadına yönelik şiddet  cezaların artırılmasını işitiyor. 

Lööf, '' Erkeklerin kadına yönelik şiddeti önlemek için daha fazla   kaynak ayırttırmalı. Erkeklerin kadınlara yönelik domuz benzeri davranışları engellenmeli yasalarda düzenleme yapılmalı'' dedi.

Hıristiyan Demokrat lider Ebba Busch da kadına karşı şiddet cezalarının aratılması gerektiğini belirtti. Busch ayrıca  şiddete uğrama ihtimali olan kadınların biber gazı kullanma, alarm verme ve nefsi müdafaa eğitimi alma hakkına sahip olması gerektiğini de önerdi.

Sol Parti genel Başkanı  Nooshi Dadgostar'da öldürülen kadınların yeterli polis desteği alamamasından yakındı. Öldürülen kadınların çoğunluğunun güvenlik görevlileri ile yakın temasta olmasına rağmen korunamadıklarını aktaran  Dadgostar, bu konuda bir komisyon kurulmasını önerdi. 

Editör: İsveç Gündemi