Sergel Torg Meydanı'nda dörtgen oluşturacak şekilde bir araya gelen Anonymous üyeleri, ellerinde taşıdıkları bilgisayarlarda kesim hayvanlarına yapılan kötü muameleleri gösterdi ve üzerinde İngilizce, ''Gerçek'' (Truth) yazılı dövizler taşıdı. 

AA muhabirine açıklamada bulunan grubun sözcüsü Jonas.B. Norberg, kendini ifade edemeyen dilsiz hayvanların  dili olmaya çalıştıklarını söyledi. 

Hayvanların kesim öncesi işkenceye tabi tutulduğunu vurgulayan Norberg ''Biz dünyada ve İsveç'te hayvanlara yapılan kötü muameleyi insanlara göstermek ve onları duyarlı hale getirmek için sık sık böyle eylemler yapıyoruz. Etleri için kesilen hayvanların kötü koşullarda küçük barınaklarda üst üste yaşıyorlar ve kesilirken işkenceye tabi tutuluyor. Onlarında bizim gibi canı var. Bu gerçekleri insanların görmesi gerekir'' ifadelerini kullandı. 

Hayvanların etleri üzerinden gelir sağlayan şirketlerin en çok hayvanlara kötü muamele yaptığını sözlerine ekleyen Norberg, insanların duyarlı olmasını ve bu tür şirketlerin sattığı etleri almamasını istedi.

Editör: İsveç Gündemi