Geçen aralık ayında İsveç'in Lund Dalby bölgesinde bir anne ve çocuğu en sert kayalıklarda ölü bulunmuştu. İşkence edilerek öldürüldükleri tespit edilen anne ve çocuk olayı ile ilgili İsveç istihbarat birimleri dahi seferber olmuştu.

Olayın hemen sonrasında aile içi cinayet olabileceği şüpheleri ile kadının eşi ve babası da gözaltına alınmıştı. Ancak daha sonra 30 yaşındaki bir kişi kadını ve çocuğu öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim olmuştu. Bunun üzerine olayın şekli değişti ve savcılık yaptığı soruşturmada sona geldiğini açıklayarak, katilin zihinsel olarak bir takım sorunları olduğu ancak vahşice cinayeti işlediğine daire kesin deliller olduğunu belirtti.

İddianame bugün mahkemeye sunulacak ve dava görülmeye başlanacak, katil zanlısı ile ilgili adli tıp raporlarında hapis yatmaya engel yoktur raporu ile şimdi zanlının ne kadar ceza alacağı merak konusu.

Edinilen bilgilere göre, katil zanlısı anne ve çocuğu nasıl öldürdüğünü tüm ayrıntıları ile anlattı. Bununla yetinmeyen soruşturma savcısı zanlının olay yerine götürüldüğü ve herşeyin netleştiği belirtiliyor.
Editör: İsveç Gündemi