Edinilen bilgilere göre, gelen ihbar üzerine hastayı almak üzere adrese giden ambulans aracı iki gencin saldırısı nedeniyle hastayı alamadı. Gençlerin taşlı saldırısı üzerine ambulansın camları kırılırken, hastanın alınması için başka bir ambulans yönlendirildi.

Saldırı üzerine hastanın hastaneye nakledilmesi için yeni bir ambulans beklemesi gerekti.

"Ya içeride oturan küçük bir çocuk olsaydı? Gençlerin bir şey yaparken sonucunu düşünmeye ne oldu?" diyen ambulans hemşiresi Malin Gille Ahlqvist olayın trajik olduğunu belirtti.

34 yaşındaki ambulans hemşiresi Malin Gille Ahlqvist, ambulansın yan camının kırıldığını söyleyince adamın şaka yaptığını düşündü.

Pazar günü saat 18: 00'de Malin ve meslektaşı Emma Sollentuna'da alarma geçmişti.

"Bir apartmanda yaşayan hastanın yanına gittik. Hastaneye gitmesi gerektiğine karar verdik." diyen Malin, bu yüzden daha küçük bir sedye almak için ambulansa indim ancak ambulansın sabote edildiğini görünce şok oldum ifadeleri kullandı.

Ambulansın sabote edildiğini söyleyen görgü tanığı, camları kırıp "bağıran iki genç" gördüğünü söyledi.

Malin arabaya ulaştığında, sürücü kapısının camının gerçekten kırılmış olduğunu gördü. Arabanın çevresinde ve koltuklarda büyük miktarda kırık cam vardı. Polisi ve yeni bir ambulansı aradı.

Malin, sabotajın kendisine ve meslektaşına yönelik olduğunu düşünmediğini, ancak gençlerin böyle düşüncesiz davranmasının endişe verici olduğunu düşünüyor.

"Bunu yapanlara şunu söylemek istiyorum: Bir dahaki sefere belki ambulansa ihtiyaç duyan kendiniz, anneniz ya da babanız olabilir. Bir düşünün ve bir şey yapmadan önce tekrar düşünün!" dedi.

Polis basın sözcüsü Ola Österling, Pazar akşamı Sollentuna'da bir ambulansa taş atıldığını doğruladı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi