İslam İsveç Federasyonu, Rinkeby Cami Derneği, Bredeng Cami Derneği ve X-Cons Haninge Uyuşturucuyla Mücadele Derneği tarafından organize edilen  '' Ailelere yönelik madde kullanımı ve bağımlılık mücadele'' konulu konferans düzenlendi.

Rinkeby Okulu konferans salonunda  düzenlenen konferansa İskandinavya Emniyet Eski Müşaviri Feyzullah Arslan, konuşmacı olarak katıldı. 

Konferansa, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği Müşteşarı Ersan Alagöz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Dayanışma Üyesi Rafet Candemir, İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, Kulu Vakfı Başkanı Haydar Akan, IGMG İsveç Başkanı Yavuz Selim Çelik, UETD İsveç Başkanı Özer Eken, Rinkeby Cami Diyanet Görevlisi Veysel Kılıç,  X-Cons Haninge Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Derviş Deniz Aksay ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu tiyatro sanatçısı  Alçin Hafif Mutlu'nun yaptığı konferans, Rinkeby Cami Diyanet Görevlisi Veysel Kılıç'ın Kuranı Kerim Tilavetiyle başladı.


İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan'ın konuşması ile başlayan açılışta, Akan, misafirlere, ''Hoş geldin'' dedikten sonra, Federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Akan'ın kısa konuşmasının ardından kürsüye gelen İskandinavya Emniyet Eski Müşaviri Feyzullah Arslan, uyuşturucu ile mücadelede en büyük görevin ailelere düştüğünü söyledi. İskandinavya Emniyet Eski Müşavirliği yaptığı yıllarda, Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya'da ülkenin yetkilileriyle yaptıkları toplantılarda, göçmenler içerisinde nüfus oranına kadar en sorunsuz ve en az uyuşturucuya bulaşan gençlerin Türkiyeli gençler olduğunu kendilerini bindirildiklerini belirtti.Bu istatistiğin  çok iç açıcı ve sevindirici bir durum olduğununun altını çizen Arslan, tablonun ne kadar iç açıcı olsa da, hiç bir gencin uyuşturucu tuzağına düşmemesi için çalışılması gerektiğini ifade etti.

Uyuşturucu  bağımlılık sebeplerinede değinen  Arslan, ''Parçalanmış boşanmış aile, anne babadan birinin kaybı,aile içinde madde bağımlısı bireylerin bulunması,aile içi iletişim eksikliği, baskıcı ve ilgisiz aile ortamı, aile içinde gencin model alabileceği bireyin bulunmaması' gibi etkenleri sıraladı. 

Soru- cevap şeklinde, izleyicilerin sorularını yanıtlayan Arslan, katılımcılara teşekkür ederek, İsveç'te bütün vatandaşların gönüllü danışmanı  olduğunu ve kendine ulaşan herkesin sorunlarıyla ilgileneceğinin sözünü verdi. 

Arslan'dan sonra kürsüye gelen  X-Cons Haninge Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Derviş Deniz Aksay, uyuşturucu İle mücadelede X-Cons Modeli'ni anlatırken, çalışmalarının konu edildiği yakında yayınlanacak kısa film hakkında da bilgi verdi.
Editör: İsveç Gündemi