Son bir ay içinde basına yansıyan haberlerin verilerine bakıldığında 45 kişinin bıçaklı saldırı sonucu yara aldığı gözlemlenirken, bunların bir çocuğunda gençler arasında yaşandığı verilere yansıdı.

Bugün yine Stockholm'ün güneyinde iki kişi bıçaklanarak yaralanırken, birinin durumu oldukça ağır olduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre öğleden sonra kız arkadaşı ile cadde'de yürürken bir kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan şahıs ağır şekilde yaralandı. Araya girerek saldırıyı önlemeye çalışan genç kızında bıçaklı saldırıda yaralandığı belirtildi.

Bıçaklı saldırıdan ufak sıyrıklarla kurtulan kadın hemen polisi aradı. Saldırıda ağır yaralanan şahıs hastaneye götürülüp tedavi altına alınırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kadının verdiği eşgal doğrultusunda saldırganın yakalanması için soruşturma başlatan polis, şüphelendiği bir kişiyle Solberga bölgesinde kovalamaca yaşadı. Ancak şüpheli şahsın kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi.

Kişinin hiç birşey söylemeden direk olarak bıçakla saldırdığını belirten kadın, saldırının çok korkunç olduğunu söyledi.

Sokaklarda gezmenin artık korkulur bir hal aldığını ifade eden genç kadın, saldırganı daha önce hiç görmediğini ve neden kendilerine saldırdığı ile ilgili her hangi bir fikrinin olmadığını belirtti.

Polis şimdi zanlıyı yakalamak için eşgal belirlemeye çalışıyor.
Editör: İsveç Gündemi