Yüksek ateş nedeniyle rahatsızlık geçiren 9 yaşındaki Melvin'in 38 dereceye kadar ateşinin yükselmesi üzerine 3 Mayıs'ta birden yüksek ateş ve vücudunda kızarıklık başladı. 

Hastanedeki doktorlar başta koronavirüsün çocuklarda Kawasaki olarak isimlendirilen hastalık benzerliği olduğunu düşündüğü ancak daha sonra yapılan testlerde covid-19 test sonucu pozitif çıkan çocuk hastaneye yatırıldı.

Zorlu süreci anlatan anne Hannah, çocuğuna teşhis konana kadar yaşanan sürecin çok zor olduğunu söyledi.

Annesi Hannah, çocuğun vücudunun resmen ateş gibi olduğunu ve elini koyduğunda yanıyormuş gibi hissettiğini belirtti.

3 Mayıs'ta, dokuz yaşındaki Melvin bacak ve dizlerinde çok ağrı olduğuna dair şikayetlerde bulundu. Arada bir, anne Hannah Antonsen bunun tehlikeli bir şey olmadığını ve düzeleceğini düşündü. Kısa bir süre sonra kızarıklık yaşamaya başladı, başlangıçta bunun bahar güneşinden kaynaklandığını düşündüğü belirten anne, ancak çocuğun giderek daha fazla halsizleşmesi üzerine 1177 nolu telefondan destek almaya çalıştı.

Hannah sağlık hizmetleriyle temasa geçmeye çalıştı. Ancak 1177'den hiç bir şekilde destek alamadığını belirterek, son çarek gerçekten kullanmak istememesine rağmen eczanelerden antibiyotik almak zorunda kaldığını belirtti. Antibiyotiklerin etki etmediğini belirten anne, çocuğun bir süre sonra göğüs ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı yaşamaya başladığını ve giderek kötüleştiğini söyledi.

"Hiç bu kadar hasta bir çocuk görmedim"

Bölge sağlık merkezinde daha önceden planlanmış bir kontrol için zamanları olduğunu belirtten anne, sağlık merkezindeki personelin başlangıçta geçici ateşi olduğunu düşündü, ancak zaten antibiyotik aldığını öğrendiklerinde, Kawasaki hastalığı belirtisi üzerine şüphelenen çocuk daha kapsamlı bir hastaneye gönderildi.

Kan testlerinin bile saatlerce sürdüğünü belirten Hannah, yapılan testlerde çocukta Kawasaki belirtsi olmadığı, doktorların çocuğun durumunu gizemli bir hastalık olabileceği yönünde değerlendirdi ve olduğunu anlamadıklarını söylediler.

Anne çocuğuna covid-19 testi yapılmasını istedi. 

Semptomların covid-19 ile benzerliğinin olmadığı belirtilirken, aynı doktorların çok büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyen Hannah, hastanede çalışan doktorların çocuklarda hiç covid-19 hastalığına rastlanmadıklarını söylediği, ancak ısrarlar üzerine covid-19 testi yapılması kabul edildi. Yapılan covid-19 test sonucu pozitif çıkan çocuk özel bir bölüme alınarak tedavisine başlandı.

Çocuğun durumu şuanda iyi ve Hannah, çocuğunun tedavisinde katkısı olan herkese minnettar olduğunu belirterek, teşhis öncesinde çok uzun süre geçtiği için çocuğunda bir yan etki olup olmadığını bilmediğini ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi