Alınan karar spor salonları, restoranlar ve ibadethanerleri de kapsıyor.

Tiyatrolar yeniden barikat kurdu, hokey maçları seyircisiz önünde oynandı ve kısıtlamalar kapsamında takım yedekleri bile mesafeli duracak.

Daha katı korona kuralları birçok insanın günlük yaşamını değiştiriyor.

Stefan Löfven, bu tüm toplum için yeni bir norm, dedi.

Başbakan Stefan Löfven Pazartesi öğleden sonra dijital bir basın toplantısında medyayla buluştu ve ciddi bir tonda uyarılarda bulundu.

"Bir duruşma döneminde yaşıyoruz. İyileşmeden önce daha da kötüleşecek. Görevinizi yapın ve enfeksiyonun yayılmasını durdurmak için sorumluluk alın" çarğısı yaptı.

Daha sonra halka açık toplantılar ve halka açık etkinlikler için katılım sınırının sekiz kişiye düşürüldüğünü duyurdu.

Hükümet temsilcileri görüşlerini ve kararlarını açıkladıktan sonra sözü devralan Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, temel tutum kesinlikle gerekli olmayan her şeyden vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Hükümetin ümidi, sıkılaşmanın tüm toplumu etkilemesidir. Ancak polise göre, yalnızca "halk için organize edilen veya halkın erişimi olan" toplantılar kapsam dahilinde değil.

Buna gösteriler, dini toplantılar, konserler ve tiyatro gösterileri dahildir. Yönetmelikler özel partiler, okullar, kütüphaneler, spor salonları, alışveriş merkezleri, toplu taşıma veya restoranlar için geçerli değildir.

"Sinyalin, bunun daha geniş sosyal bağlamlar için bir zaman olmadığı olduğunda normatif bir etkiye sahip olmayı umuyoruz" diyen İçişleri Bakanı Mikael Damberg, basın toplantısından sonra basına verdiği demeçte, bu, yakın aile ve belki de sık sık görüştüğünüz bir arkadaşınızla vakit geçirmenin zamanı olduğunu söyledi.

Bulaşıcı Hastalıklar Yasası, hükümete restoranların, gece kulüplerinin veya spor salonlarının genel kapanışlarını uygulama hakkı vermez. Bununla birlikte, bireysel hizmet noktaları enfeksiyon kontrol doktorları tarafından kapatılabilir. Özel partilerin yasaklanmasına yönelik yasal dayanak yoktur.

Yeni hükümlerin 24 Kasım'da yürürlüğe girmesi öneriliyor. İşte farklı işletmeler için geçerli olan şey.

Mağazalar ve alışveriş merkezleri

Hükümetin mağazaları kapatma veya insanların alışveriş merkezlerini ziyaret etmesini engelleme yetkisi yok. Enfeksiyon kontrol doktorları, hastalığın yayılmasını önlemek için belirli alanları engelleyebilir.

Ancak yetkililerin çağrısı, gıda ve ilaç alımları dışında her türlü alışverişten kaçınılması yönünde.

İçişleri Bakanı Mikael Damberg, mağazalarda eğlenmek için doğru zaman olmadığını söylüyor.

Toplu taşıma

Otobüs, metro ve banliyö trenleri daha katı kurallar kapsamında değildir. Bununla birlikte, birçok bölgenin toplu taşıma konusunda kendi kısıtlamaları vardır. Genellikle tıkanıklıktan kaçınmak ve gereksiz seyahatlerden kaçınmakla ilgilidir.

Sinema

Toplantı değişikliğinden kısa bir süre sonra sinema zinciri Filmstaden tüm salonların kapanacağını duyurdu. Bununla birlikte, devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, sinemaların izin gerektirmediğini açıkladıktan sonra, bu karar geri çekildi. Perşembe günü nihai bir karar verilecek.

Jimnastik

Eğitim tesisleri yeni düzenlemelerden etkilenmemektedir. Bununla birlikte, hem hükümet hem de İsveç Halk Sağlığı Kurumu spor salonunu ziyaret etmemenizi tavsiye ediyor. Çağrı tercihen açık havada egzersiz yapmaktır.

"Bu işleri yürütenlerin üzerinde ağır bir sorumluluk var" diyen İçişleri Bakanı Mikael Damberg, tıkanıklığın önlenmesini sağlamaları gerektiğini söyledi.

"Ama genellikle spor salonunda antrenman yapanların da üzerimizde ağır bir sorumluluğu var. Spor salonuna gitmemeyi seçiyorum çünkü enfeksiyonun yayılmasına katkıda bulunma riskini almak istemiyorum."

İş

İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyesi, herkesin evden çalışması yönündedir. Hükümet ayrıca sekizden fazla kişiyle toplantı yapılmaması tavsiyesinde bulunuyor.

Dini mekanlar ve etkinlikler

İsveç Kilisesi piskoposları yaptıkları açıklamada, katılımcılar dahil en fazla sekiz kişinin ayinlere, vaftizlere, düğünlere ve cenazelere katılabileceğini yazdı. Bu, Advent kutlamasının tamamen farklı görüneceği anlamına gelir. Camiler de operasyonlarında büyük değişiklikler yapmalıdır.

Restoranlar

İsveç Halk Sağlığı Kurumu daha önce bir partinin büyüklüğünü maksimum sekiz kişiyle sınırlayan düzenlemeler çıkardı. Hükümet ayrıca 20 Kasım'da alkol servisine saat 22: 00'den sonra son verilmesini istiyor.

Spor etkinlikleri

Maçlar ve yarışmalar düzenlenebilir. Yeni kısıtlamalar, en fazla sekiz seyircinin kabul edilebileceği anlamına geliyor. İsveç Spor Konfederasyonu başkanı Björn Eriksson, bunu seyirci yasağıyla eş değer kabul ediyoruz dedi.

Çocuk ve genç sporları için neyin geçerli olduğu tam olarak net değil. Şu ana kadar, 2005 ve sonrasında doğan çocuklarla ilgili olaylara yeşil ışık yakıldı. Björn Eriksson, İsveç Spor Konfederasyonunun Halk Sağlığı Kurumu ile bu konuda diyalog halinde olduğunu söyledi.

Konserler ve tiyatro

Ekim ayının sonunda hükümet sözde "şık muafiyeti" ni uygulamaya koydu. Bu, belirli gereksinimler karşılanırsa, etkinliklerde 300 kişilik oturma izleyicisine izin verilebileceği anlamına gelir. Bu şimdi kaldırılıyor.

Ancak uygulamada, birçok bölge kendi kısıtlamalarını getirdiği için muafiyetin sınırlı bir etkisi olmuştur.

Editör: İsveç Gündemi