İsveçli yabancı düşmanı nazilerin örgütü Kuzey Direniş Hareketi’nin, ‘Yabancı istilasına son’ sloganıyla düzenlediği gösteriye katılan 500 göstericiyi, anti-ırkçı göstericilere karşı 500 polis korudu.

KİMSE YAKLAŞTIRILMADI

Polisin güvenlik çitleriyle çevirdiği nazilerin toplandığı alan ile yürüyüş güzergahına kimse yaklaştırılmadı. Irkçıların toplanma alanından 600 metre ilerde başka bir alanda toplanan, sendikaların da içinde bulunduğu anti-ırkçı örgütlerin düzenlediği gösteriye ise yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Konuşmaların yapıldığı anti-ırkçı gösterinin sona ermesinin ardından binlerce gösterici nazilerin yürüyüş yolu ile miting alanına doğru yürüşe geçerek ırkçılık ve faşizm karşıtı sloganlarla nazileri protesto etti.

İsveç'te 500 ırkçı göstericiyi 500 polis korudu

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

‘Sokaklarımızda ırkçılığa yer yok’ sloganı atan binlerce gösterici, zaman zaman polis karşı karşıya geldi. Nazilerin gösterisine ve polise patlayıcı kapsüller atan anti-ırkçı göstericilerden 25 kişi gözaltına alındı. Stockholm polis sözcülerinden Kjell Lindgren, gösterilerin polisin kontrolü altında olduğunu söyledi.

İsveç'te 500 ırkçı göstericiyi 500 polis korudu

Editör: İsveç Gündemi