İsveç'in Värmland bölgesin bugün ilk koronavirüs vakası yaşandı.

Test sonuçları pozitif çıkan iki kişi Karlstad hastanesinde karantinaya alınırken, hastanın Kuzey İtalya'daki bir geziden sonra virüs kaptıkları belirtildi.

Aynı zamanda, bölgede iki kişi daha koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındığı ileri sürüldü. Diğer iki kişinin test sonuçlarının henüz çıkmadığı ifade edilirken. Virüs şüphesiyle karantinaya alınan iki kişinin öğrencilerin bulunduğu bir otobüsle temasta bulundukları gerekçesiyle öğrencilere evde kalınması istendi.

Värmland'ın ilk vakası 50'li yaşlarında aynı aileden iki olduğu açıklandı. Kuzey İtalya'daki bir geziden döndükten sonra hastalandılar.

Enfeksiyon önleme doktoru Ingemar Hallén vakaya dair yaptığı açıklamada "İnsanlar hafif semptomlara sahiptir ve gözlem için enfeksiyon kliniğinde tutuluyorlar" dedi.

Värmland Bölgesi'nde, karantina altına alınan kişilerin temas kurmuş olabileceği kişilerin araştırıldığı ve tespit edilenlerin gözlendiği belirtildi. 

Karlstad Belediyesi ayrıca, korona bulaşmış iki kişiyle birlikte yolculuk eden öğrenciler olduğunu belirterek, birkaç okuldan yaklaşık on öğrenci ve personelin evde tutulduğunu duyurdu. 

Bugün, Skåne'de yeni bir vaka ve Göteborg bölgesinde iki vaka daha eklendi. Seyahat ettikten sonra herkes hastalandı, Göteborg'daki vakalardan biri İran'da, diğerleri İtalya'nın kuzeyinden gelen kişilerde tespit edildi. Şimdiye kadar, İsveç'te toplam vaka sayısı 35'e çıktığı açıklandı.

Editör: İsveç Gündemi