Bugün savcılar tarafından sorgulanan Rakhmat Akilov, terör saldırısı gerçekleştirdiğini kabul etti. ''Kafirleri öldürmek için böyle bir saldırı gerçekleştirdiğini öne süren Akilov, 5 kişinin ölmesini az bulduğunu kaydetti.

Savcıların hazırladığı iddianamede , İsveç'in DAEŞ terör örgütüne karşı İsveç'in koalisyon ülkelerinin içinde yer alması nedeniyle Akilov'un böyle bir saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

50 KİŞİYİ ÖLDÜRMEYİ HEDEFLEMİŞ

Sorgusunda Akilov, suçlamaları kabul ederken en az 50 kişiyi öldürmeyi planladığını anlattı. Daha önceden Stockholm'ün en işlek iki yerinde saldırı için keşif çalışması yaptığını aktaran terörist Akilov,  Drottninggatan’da saldırıyı gerçekleştirmeye karar verdiğini söyledi.

 2016 yılında, Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşen  terörist saldırısından  esinlenerek planı hazırladığını kaydeden Akilov, insanları ezdikten sonra evde hazırladığı bomba düzeneğini patlatıp öleceğini tahmin ettiğini ifade etti. Ayrıca Akilov, bir araca çarparak hedefinde büyük bir kazaya sebeb olmayı düşündüğünü bildirirken,  kamyonun istemediği halde Ahlens mağazasına çarptığına işaret etti. 

BOMBA HAFİF PATLAMIŞ

Mağazaya çarptıktan sonra yanındaki bombayı da patlattığını vurgulayan Akilov, bombanın hafif patlattığını ve dizini yaktığını belirtti. Planında olay yerinden kaçmak olmadığına işaret eden Akilov, ya patlayan bombanın etkisiyle, yada polis kurşunları ile ölmeyi beklediğini sözlerine ekledi.

Akilov'un yargılanmasına 13 Şubatta Stockholm Bölge Mahkemesince başlanacak. 

ESRAR VE ALKOL KULLANIYOR

Öte yandan, Özbekistan'a giderek Akilov hakkında araştırma yapan Expressen gazetesinin haberine göre, Akilov'un esrar içtiği sık sık alkol kullandığı ve islami hayattan çok uzak bir yaşantısı olduğuna dair bir haber dizisi yayımladı. Haberde, Akilov'un son zamanlarda ki büyük değişimine neden olan olayların savcılık tarafından irdelendiği belirtildi. 
Editör: İsveç Gündemi