Soruşturma kapsamındaki dava dosyasına göre, saldırgan genellikle zihinsel engelli kadınları hedef aldığı belirtiliyor.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında polisin oluşturduğu raporda zanlının Rus mafyasından bahsettiği ve iletişim kurduğu kadınları tehdit ederek, cinsel ilişkiye girdiği belirtiliyor.

Soruşturma, 2020 baharında bir kadının sosyal medyada yasadışı bir tehdit bildirmesiyle başladı. Linköping'deki ciddi suçları araştırma müfettişi Mark Hughes, cinsel suç şüphesi olduğunu ve yakında daha fazla kadının maruz kaldığından şüphelenildiğini söyledi.

"Yapılan incelemelerde suçlu, bu kadınları kendilerinden yapmalarını istediği şeyleri yapmaya ikna etti. Ciddi tehditler yoluyla finansal kazanç elde etmeyi ve bu kızları cinsel baskıyı kabul etmeye ikna etmeyi başardı." dedi.

8 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Yedi kadın soruşturma kapsamında saldırgandan şikayetçi oldu.

Cuma günü, Linköping Bölge Mahkemesinde karar açıklandı. Zanlı, psikolojik şiddet, baskı ve zorlama yoluyla kadınlarla cinsel ilişkide bulunduğu kararına varılarak hapis cezasına çarptırıldı. Suçlar, Temmuz 2018 ile Mayıs 2020 arasında gerçekleşti.

Zanlı, 36 tecavüz vakasından hüküm giydi.

Daha önceki bir basın açıklamasında savcı, failin mağdurların "zihinsel engelliler olması gibi yerleşik zorluklar nedeniyle ekstra savunmasız olduklarını" ve bu nedenle işlenen suçların daha ağır olduğunu belirtmişti.

Yapılan araştırmalarda, saldırganın özellikle "yüzde 100, zihinsel engelli kadınlara odaklandığı"'nı belirten Polis müfettişi Mark Hughes, zanlının amacına ulaşmasındaki en etkin rolün kullandığı yöntem olduğunu belirtti.

Editör: İsveç Gündemi