İsveç'te yargı taşınan süreçle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

İsveç basınında yer alan haberlere göre, bir kişi 25 bin kronluk borcunu ödemede gecikti. Geciken borcu tahsil etmek isteyen alacaklı durumu mafyada olan bir tanıdığına bildirdi. Gecikmiş borca haftalık en az beş bin kron faiz uygulanarak borç önce 249 bine çıkarıldı. Parayı bulup yakayı sıyırmaya çalışan borçlu verilen tarihe kadar parayı tedarik edemeyince kafasına silah dayatılarak şahsın 700 bin kronluk evini zorla almak için borçluyu tehdit etti. Söylediklerini yapmaması halinde kendisini ve ailesini öldürüceklerini bildiren çete elemanları adamın elinden evini yok parasına aldı.

Tehditlere ve baskıya maruz kalan aile durumu polise bildirerek 25 bin krona karşı 700 bin kronluk evi elinden alanları yakalattı.

Toplanan deliller ve yapılan soruşturma sonrasında mahkeme mafya elemanlarını iki yıl hapis cezası başta olmak üzere 1 milyon 104 bin 707 kron'da tazminat cezası kesti.

Elden alınan borca dikkat etmek gerektiğini savunan mağdur 25 bin kronluk bir para için neredeyse kendi ve ailesinin hayatına mal olacaktı değerlendirmesinde bulunarak yaşadıkları korku ve geride bıraktıkları sürecin kabus gibi olduğunu belirterek mahkemenin verdiği kararı adil karşıladı.

Editör: İsveç Gündemi