Temmuz 2015'te 36 yaşındaki bir kişi Malmberget kentinde kürekle dövülerek öldürüldü. Öldürülen kişinin vücudunda 230 kürek darbesi tespit edildi.

O günden bu yana süren dava kapsamında iki kişi tutuklu bulunuyor ve bunlardan biri ağır travmalar nedeniyle psikiyatrik tedavi görüyor. Kürekle öldürüldükten sonra binanın merdivenlerinde akrabaları tarafından ölü bulunmasıyla durum polise bildirmiş ve soruşturma kapsamında katil zanlıları yakalanmıştı.

İşlenen cinayetin şekli ve dehşete düşüren biçimi nedeniyle her iki katil zanlısıda uzun süre psikiyatrik süreçten geçti. Bunlardan 32 yaşında olanın akli dengesi ile ilgili bir problem olmadığına karar verilirken, 31 yaşında olan zanlının ise akli melekeleri yerinde olmadığı gerekçesiyle tedavisine devam ediliyor. 

Katil zanlılardan 32 yaşında olana mahkeme 16 yıl hapis cezası ve cezasını çektikten sonra sınır dışı edilmesine karar verdi.

Hapis cezasına çarptırılan ve İsveç'teki tüm hakları öldürülen katil zanlısı suçlamaları redderiyor. Ancak elde edilen delil ve olay yeri kanıtlarının yeterli olduğu gerekçesiyle mahkeme şahsın cinayeti işlediğine kanaat etti.

Editör: İsveç Gündemi