İsveç resmi haber ajansı TT'nin haberine göre, 23 yıl suçsuz yere 8 cinayetten hapis yatan ve aynı zamanda kapalı psikiyatri kliniğinde tedavi gören İsveçli Sture Bergwall, devlete 15 milyon kron (yaklaşık 1.5 milyon avro) tazminat davası açtı.

 İsveç, Danimarka, Finlandiya ve Norveç'te faili meçhul 33 kişiyi öldürdüğüne dair 1990 yılında polis ve savcıya yalan itirafta bulunan 67 yaşındaki Sture Bergwall, 8 kişiyi öldürmekten ömür boyu hapis cezaya çarptırılmıştı. 23 yıl hapis yatarken aynı zamanda kapalı psikiyatri kliniğinde tedavi görmüştü.

2008 yılında Sture Bergwal'in cinayetleri işlemediğini kullandığı güçlü bir psikiyatri hap yüzünden yalan söylediğini gazeteci Hannes Råstam'in  ''Thomas Quick” adlı belgeselinde ortaya çıkarmıştı. 

Bunun üzerine polis ve savcılık yeniden bir araştırma yaparken, Bergwall tekrar yargılanmıştı. Suçsuzluğu kanıtlanan Bergwall 23 yıl hapis yattıktan sonra 2013 yılında serbest kaldı. İsveç'in en büyük davası kabul edilen yargılamaya bakan savcı Christer van der Kwast, yargıçlar Seppo Penttinen, Dala-Demokraten ve yüksek mahkeme başkanı  Göran Lambertz gerçeğin ortaya çıkmasından sonra büyük eleştiri almışlardı. 

Editör: İsveç Gündemi