Değerli Vatandaşlarımız,

İsveç’te geçici süreyle bulunan (çalışma, turist, öğrenci) vatandaşlarımızın ülkemize dönüşleri için 23 NİSAN 2020 tarihinde THY tarafından Stokholm-Arlanda Havaalanından yapılacak charter uçuşa ilişkin başvurular Büyükelçiliğimize ulaşmış ve liste THY yetkililerine iletilmiştir.

Biletleme işlemleri ve uçuş bilgilerine ilişkin olarak THY tarafından vatandaşlarımızla doğrudan temas sağlanacak ve gerekli yönlendirme yapılacaktır.

Bu aşamadan sonra bahsekonu uçuş için Büyükelçiliğimize iletilen başvuruların kabul edilmesi maalesef mümkün olamayacaktır.

Her halükarda, önümüzdeki dönemde olabilecek planlamalar (Böyle bir planlama olacağına dair Büyükelçiliğimizde bir bilgi bulunmamaktadır.) bağlamında, İsveç’te geçici süreyle bulunan vatandaşlarımızın bilgilerini (Ad; Soyad; TC kimlik numarası; Pasaport numarası; Cep telefonu; e-posta adresi; Bulunduğu şehir; Bulunma nedeni) “PLANLAMA” başlığı ile Büyükelçiliğimiz e-posta adresine ([email protected]) iletmeleri mümkündür.

Taleplerini Büyükelçiliğimize ileten tüm vatandaşlarımızın, e-posta yoluyla gönderilen taahhütnameleri her bir kişi için ayrı ayrı olacak şekilde imzalayarak, ıslak imzalı bir örneğini Büyükelçiliğimize elektronik ortamda ([email protected]) iletmeleri büyük önem arzetmektedir.

THY yetkililerinden alınan bilgilendirme çerçevesinde, uçuş günü COVID-19 belirtileri gösteren ya da evvelce COVID-19 testi pozitif çıkmış / tanısı konulmuş vatandaşlarımızın düzenlenecek sefere kabul edilmeyecekleri bildirilmiştir.

Uçuşa evcil hayvan alınamayacağı hususu da THY tarafından bildirilmiştir.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Editör: İsveç Gündemi