İsveç basınında yer alan habere göre 22 yıl önce Hörby de öldürülen 6 yaşındaki çocuğun cinayeti ile ilgili soruşturmayı sürekli açık tutan baba sonunda çocuğunun cinayet zanlısını 22 yıl sonrada olsa ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 57 yaşındaki bir kişi sorgulanıyor.

Olay 1993 yılında bir banka soygunu sonrasında soyguncuların kaçmak için trafikte bekleyen mağdur babayı arabadan atıp aracı alarak kaçan soyguncular yanlarında altı yaşındaki çocuğuda götürmüşlerdi. Kısa süre sonra çocuğun cesedi bulunmuş ve o günden bu yana zanlıların yakalanması için birçok çalışma yapılsa da sonuç vermemişti.

Acılı baba 22 yıl sonra çocuğunun katillerini bulmak ve adaletin karşısına çıkarmak için pes etmedi. Emil ismindeki oğlunun katiline hukukun gereken cezayı vermesini ve adaletin yerini bulmasını isteyen baba, "Beni arabadan indirirken oğlumu götürdüler, oğlum arkadan bakıyordu beni bırakın der gibi o anı hiç unutmuyoum" yorumunda bulundu.

Cinayetin üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen acılı baba olayın çözülmesini ve zanlıların gerekli cezayı almasını istiyor.
Editör: İsveç Gündemi